Pagina's

vrijdag 9 oktober 2015

Pompoentaart met geitenkaas


4 personen
7 pakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
650 g flespompoen, geschild, pitten verwijderd
120 g geitenkaas, verkruimeld
2 tl verse tijmblaadjes
4 eieren
160 ml slagroom
185 ml melk
jonge gemengde sla, voor erbij
taartvorm 23 cm doorsnede, ingevet

Bereiden: (15 minuten, oven 45 minuten) Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap die groot genoeg is om de taartvorm te bekleden. Druk het deeg in de vorm en snijd hete overhangende deeg eg. Prik de bodem in met een vork. Zet op een bakplaat en bak 15 minuten tot het deeg licht kleurt. Laat in 5 minuten iets afkoelen. Druk met je handen de deegbodem wat platter.
Snijd intussen de pompoen met een scherp mes of op een mandoline in dunne plakjes. Schik ze vanaf de rand naar het midden toe als een rozet op de deegbodem. Strooi de geitenkaas en tijm erover.
Schakel de oventemperatuur terug tot 170 graden. Roer in een kom de eieren los met de room, melk en wat zout en peper. Schenk voorzichtig uit over de pompoen. Bak de taart 30 min tot de vulling gestold is. Bestrooi met zout en peper en serveer met de sla.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...