Pagina's

vrijdag 2 oktober 2015

Quiche met rode ui, vijgen en ricotta


4 personen
2 el olijfolie
500 g rode uien, in ringen
5 plakjes diepvriesbladerdeeg (ontdooid) of 1 rol bladerdeeg voor hartige taart
3 eieren
250 g ricotta
1 tl honing
1 el tijmblaadjes
150 g blauwaderkaas van geit en/of schaap, grof verkruimeld
75 g rucola
quiche- of taartvorm van 24 cm doorsnede, ingevet

Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit in een grote koekenpan de olijfolie. Bak de uiringen in 10-15 minuten zachtjes gaar, schep nu en dan om. Bekleed intussen de vorm met het deeg. Klop de eieren los. Voeg de ricotta, de honing en de tijm toe en klop tot een glad mengsel. Voeyt zout en peper naar saak mtoe.
Verdeel de uiringen met de vijgen en de blauwdaderkaas over de quichebodem. Schenk het ricottamengsel erover. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35 minuten goudbruin en gaar. Snijd de taart in punten en garneer met de rucola.

Bereiden: 25 min. Oven 35 min.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...