Pagina's

donderdag 15 oktober 2015

Stoofvlees met grove mosterd, bier en ontbijtkoek


4 personen
4 el olijfolie
400 g runder of lamsstooflappen
2 uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
4 lente-uitjes, in dunne ringen
3 laurierblaadjes
3 plakken ontbijtkoek
3 el grove mosterd
250 ml (bruin) bier
zout en peper

Bereiden: (20 minuten, stoven 2-3 uur) Verhit de olijfolie in een stoofpan en bak hierin het stoofvlees rondom goudbruin. Voeg de ui, knoflook en laurierblaadjes toe en bak 3 minuten mee.
Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan. Voeg een scheutje heet water, de lente-ui  en de mosterd toe en laat het vlees met de deksel op de pan 2-3 uur stoven op het laagste vuur.
Voeg de laatste 3 minuten het bier toe en breng de stoof op smaak met peper en zout.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...