Pagina's

donderdag 21 januari 2016

Pho bo

4-6 kommen
2 liter kippenbouillon of fond
2 schenkels
300 g soepvlees
1 stuk geroosterde gember
2 geroosterde sjalotten
2 kaneelstokjes
4 steranijs
4 kardemom
250 g rijstvermicelli
2 el vissaus
1 el suiker
snuifje zout
250 g rosbief
250 g taugé
koriander
Aziatische basilicum
munt
3 stengels lente-ui, fijngehakt
1/2 rode ui
1 Spaans pepertje
1 limoen, in partjes
sriracha chilisaus
hoisinsaus of soja

Bereiden: Breng de bouillon aan de kook en doe de schenkels en het soepvlees erbij. Laat gedurende één uur koken en schuim vervolgens af.
Voeg de gember, sjalotjes, kaneelstokjes, steranijs en kardemom toe. Laat opnieuw een uurtje koken.
Snij de rauwe rosbief in dunne plakjes en ook de rijstnoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de soepvlees uit de bouillon en snij fijn. Haal de bouillon door de zeef. Voeg het rundsvlees weer toe aan de bouillon.
Roer als laatste nog 2 eetlepels vissaus, een eetlepel suiker en een snuifje zout onder de bouillon.

Serveren: Doe de rijstnoedels is een diepe kom. Voeg de tauge en de plakjes rosbief toe. Schenk er enkele lepeltjes kokende bouillon over en werk af verse koriander, Aziatische basilicum, munt, lente-ui, een Spaans pepertje, limoensap, sriracha chilisaus en soja of hoisinsaus.

Bron: Njam.tv (beetje aangepast)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...