Bereidingstijd
Ingrediënten
1/2 rode peper
3 el olijfolie
1 rode ui, in ringen
50 g spekreepjes, in kleine stukjes
2 tenen knoflook, in plakjes
500 g tomaten, in partjes
1 glas droge witte wijn
1 kg mosselen
2 takjes rozemarijn
extra vergine olijfolie
Bereiden
Snijd de rode peper in reepjes. Verhit in een mossel- of braadpan de olijfolie. Bak de ui met de peper, het spek en de knoflook zacht 2 min.
Leg de partjes tomaat in de pan en schenk de wijn erbij. Leg de mosselen op de tomaten en leg er de takjes rozemarijn tussen.
Stoom de mosselen met de deksel op de pan in 6 tot 8 min gaar. Schep de mosselen met de groenten en het mossel-tomatenvocht in een schaal. Sprenkel er royaal olijfolie over.
Lekker met brood om door het mossel-tomatenvocht te halen.
Bron: Delicious