Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediƫnten
250 g kerstomaten
3 el olijfolie extra vergine
zout en peper
2 courgettes
1 citroen
1 bosje basilicum
50 g pijnboompitten
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de tomaatjes in een ovenschaal en druppel er 1 el olijfolie Bestrooi met zout en peper. Rooster de tomaten ca. 20 min. in de oven.
Snijd de courgettes met de kaasschaaf in de lengte in dunne repen. Was de citroen en rasp de schil er in dunne reepjes van af. Pers de citroen uit. Meng de courgettelinten met het citroensap en 2 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Laat de courgettelinten ca. 15 min. marineren.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Verdeel de courgettelinten en de tomaatjes over borden. Strooi de basilicum, de pijnboompitten en de citroenschil eroverheen.
Bron: Foodies