Salade voor 4 personen
Bereidingstijd
Ingrediƫnten
10 krieltjes
200 g sperziebonen
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 tl dijonmosterd
60 ml wittewijnazijn
80 ml extra vierge olijfolie
1 bosje waterkers, blaadjes geplukt
4 zachtgekookte eieren, gehalveerd
90 g kalamata olijven
4 romatomaten, in partjes
340 g (warm)gerookte zalm, vel verwijderd, in stukken
2 el gehalte basilicum
2 el gehakte bladpeterselie
Bereiden
Kook de aardappels in kokend water in 10-12 minuten gaar. Voeg de laatste 3-4 minuten van de kooktijd de sperziebonen toe. Giet af en spoel onder koud water. Halveer de aardappels.
Klop de knoflook, mosterd, azijn en olie tot een dressing en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de waterkers, aardappel. bonen, eieren, olijven, tomaat en zalm over de 4 diepe borden. Besprenkel met de en bestrooi met de kruiden.
Laat voor een koolhydraatarme versie de krieltjes weg.
Bron: Delicious