Bereidingstijd 15 minuten, oventijd 20 minuten
Ingrediënten
8 plakjes bladerdeeg
1 losgeklopt ei
8 tl suiker
250 g mascarpone
1 el citroensap
1 el lemon jelly
1/2 zakje vanillesuiker
gemengd zomerfruit b.v. aardbeien, frambozen of bosbessen
2 volle el jam (viervruchtenconfiture Bonne Maman)
2 tl citroensap
8 taartvormpjes
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 graden. Vormpjes goed invetten met boter. Bekleden met bladerdeeg en randen bijsnijden. Druk het deeg goed aan.Bestrijken met ei en bestrooien met 1 tl suiker per taartje. Bak de taartjes in 20 min gaar.
Eventueel steunvulling gebruiken. Dan niet bestrijken met ei en suiker.
Meng de mascarpone met de citroensap, lemon jelly en vanillesuiker. Schep de mascarpone voorzichtig in de taartjes en leg het fruit er netjes op. Verwarm de jam met de citroensap en schep dit voorzichtig op het fruit. Laat opstijven in de koelkast.
Tip: voor een meer luchtige vulling vervang de helft van de mascarpone door slagroom, lobbig geklopt.
Eventueel steunvulling gebruiken. Dan niet bestrijken met ei en suiker.
Meng de mascarpone met de citroensap, lemon jelly en vanillesuiker. Schep de mascarpone voorzichtig in de taartjes en leg het fruit er netjes op. Verwarm de jam met de citroensap en schep dit voorzichtig op het fruit. Laat opstijven in de koelkast.
Tip: voor een meer luchtige vulling vervang de helft van de mascarpone door slagroom, lobbig geklopt.
Bron: Onbekend