Nagerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten + 30 minuten marineren
Ingrediënten
100 g pure chocolade
2 eieren, gesplitst
110 g fijne kristalsuiker
1 tl vanille-extract
1/2 tl versgemalen nootmuskaat
75 g gedroogde cranberry's
125 ml sinaasappellikeur
Bereiden
Smelt de chocolade in een kom boven een pan met kokend water (au bain-marie), de kom mag het water niet raken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de eiwitten met de mixer tot zachte pieken. Voeg, terwijl de mixer draait, geleidelijk de suiker toe (1 el per keer) en klop tot zich stijve pieken vormen. Voeg een voor een de eierdooiers toe, klop goed na elke dooier. Schenk, terwijl de motor draait, geleidelijk de afgekoelde, gesmolten chocolade erbij en klopt tot alles volledig is gemengd.
Klop in een aparte kom de slagroom met de vanille en nootmuskaat stijf en spatel door het chocolademengsel. Verdeel over 4 kommen of glazen, dek af en laat tenminste 30 minuten in de koelkast opstijven.
Breng intussen de cranberry's en likeur in een kleine steeplan op middelhoog vuur zachtjes aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat op kamertemperatuur minstens 20 minuten staan.
Schep de cranberry's en een beetje van de likeurmarinade over de chocolademousse en serveer.
Bron: Delicious