Vis voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
2 sinaasappels
1/2 rode peper, in dunne reepjes
sap van 1/2 citroen
2 rode grapefruits
150 ml olijfolie
50 g zwarte olijven, in plakjes
8 sliptongen. vel verwijderd, schoongemaakt
50 g bloem
2 el fijngehakte bladpepterselie
Bereiden
Pers 1 sinaasappel uit en laat het sap met de rode peper en het citroensap inkoken tot er slechts een bodempje van over is. Schil intussen de andere sinaasappel en de grapefruits zo dik dat de buitenste vliesjes samen met de schil verwijderd worden. Snijd de partjes vervolgens met een scherp aardappelschilmesje tussen de binnenste vliesjes weg. Knijp het resterende sap eruit en doe dit samen met de partjes, 100 ml olijfolie en de olijf bij het ingekookte sap. Houd de saus warm op laag vuur.
Verwarm de oven voor op 120 graden.
Dep de sliptongen droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Haal de vis door de bloem en schud de overtollige bloem af. Verhit 25 ml olie in een grote pan en bak de helft van de sliptongen aan beide kanten goudbruin en gaar, ongeveer 2 minuten aan elke kant. Houd de vissen warm in de oven. Bak de rest van de vis op dezelfde manier in de rest van de olie.Leg op elk bord 2 sliptongen. Roer de bladpeterselie door de saus en verdeel de saus over de gebakken vis. Lekker met spaghetti.
Bron: Delicious