Bereidingstijd 40 minuten
Ingrediënten
2 eieren
500 g aardappels
1 appel
1 appel
1 ui
3 zoetzure augurken
10 zilveruitjes
125 g doperwten
125 g winterpeen
2 el witte wijnazijn
5 el mayonaise
1 el mosterd
peper en zout
veldsla
8 tomaatjes
3 takjes peterselie
Bereiden
Eieren hard koken. Aardappels in blokjes snijden en met weinig water en zout in ca. 5 min gaar koken. Winterpeen in blokjes snijden en samen met de doperwtjes in 4 min gaar koken. Appel in blokjes snijden. Ui snipperen. Augurk en zilveruitjes fijn hakken. Vlees in stukjes snijden. In kom aardappel, appel, ui, augurk, erwtjes, peen en vlees mengen. Mayonaise, azijn en mosterd mengen en door de salade scheppen. Royaal op smaak brengen met peper en zout. In de koelkast koud laten worden (2 uur). Garneren met veldsla, ei, tomaatjes en peterselie.
Bron: Aangepast recept van oma
De erwtjes en peen kunnen vervangen worden door een blikje macedoine en de schouderham door gebraden fricandeau of gaar soepvlees.
Eieren hard koken. Aardappels in blokjes snijden en met weinig water en zout in ca. 5 min gaar koken. Winterpeen in blokjes snijden en samen met de doperwtjes in 4 min gaar koken. Appel in blokjes snijden. Ui snipperen. Augurk en zilveruitjes fijn hakken. Vlees in stukjes snijden. In kom aardappel, appel, ui, augurk, erwtjes, peen en vlees mengen. Mayonaise, azijn en mosterd mengen en door de salade scheppen. Royaal op smaak brengen met peper en zout. In de koelkast koud laten worden (2 uur). Garneren met veldsla, ei, tomaatjes en peterselie.
Bron: Aangepast recept van oma
De erwtjes en peen kunnen vervangen worden door een blikje macedoine en de schouderham door gebraden fricandeau of gaar soepvlees.