Recept voor 8 personen
Bereidingstijd 35 minuten
Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
1 groentebouillonblokje
2 el olie
2 gedroogde chilipepers
1/2 el mosterdzaad
1/2 el korianderzaad
1 el sesamzaad
1 el zwart sesamzaad
1 tl kurkuma
300 g basmatirijst
200 g rode linzen
100 g grote gele rozijnen
100 g amandelen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 1 liter water aan de kook met het bouillonblokje. Verhit de olie in een ruime, ovenbestendige pan en fruit er de ui, chilipepers, mosterdzaad, korianderzaad en beide soorten sesamzaad ca. 2 minuten in.
Voeg de kurkuma, rijst en linzen toe en bak nog 2-3 minuten, tot de rijst glazig wordt. Blus af met de hete bouilloen leg een deksel op de pan. Zet de biryani ca. 20 minuten in de oven.
Wel de rozijnen in lauwwarm water. Rooster de amandelen kort in een droge pan. Hak de amandelen grof. Giet de rozijnen af en laat uitlekken.
Neem de biryani uit de oven en laat hem kort rusten. Roer de rijst voorzichtig los en strooi er de amandelen en rozijnen overheen.
Bron: Foodies