vrijdag 25 oktober 2019

Chocolade-pindakaas-lavacakes

Foto: Tasty
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd

Ingrediënten
115 gram boter, plus extra om in te vetten
ongezoete bewerkte cacaopoeder, om te bestuiven
115 gram pure chocolade, fijngehakt, plus extra ter garnering
100 gram kristalsuiker
1 theelepel vanille-extract
½ theelepel zout
3 grote eieren125 gram pindakaas zonder stukjes
vanille-ijs, om erbij te serveren
BereidenVerwarm de oven voor tot 220 °C. Vet 4 ramekins (inhoud 240 ml per stuk) in met boter. Bestuif ze met cacaopoeder en tik het overtollige cacaopoeder eruit.
Meng in een middelgrote, hittebestendige kom de boter met de pure chocolade en verwarm de chocoladeboter ongeveer 1,5 minuut in de magnetron op vol vermogen. Roer iedere 15 seconden tot de chocoladeboter helemaal is gesmolten en goed gemengd. Zet de kom opzij en laat het chocolademengsel 10 minuten afkoelen.
Klop in een andere middelgrote kom de kristalsuiker met het vanille-extract, het zout en de eieren. Roer het afgekoelde chocolademengsel erdoor tot het beslag glad is.
Zet de voorbewerkte ramekins op een bakplaat met opstaande randen. Schenk in iedere ramekin ongeveer 60 ml beslag (ca. ¹/₈ van het beslag) en schep 2 eetlepels pindakaas in het midden van iedere ramekin. Bedek de pindakaas in iedere ramekin met nog ongeveer 60 ml beslag. Bak de lavacakes 10-12 minuten tot de zijkanten stevig zijn maar het midden nog zacht is. Haal de bakplaat uit de oven.

Neem nu per keer één ramekin tegelijkertijd. Houd een ramekin vast met een theedoek en leg er een gebaksbord bovenop. Keer het bord en de ramekin om, om de cake op het bord te storten, schud voorzichtig, indien nodig, om de cake los te krijgen. Herhaal dit met de overgebleven lavacakes.

Draai de lavacakes om. Schep op iedere lavacake een bolletje vanille- ijs. Serveer de lavacakes warm, bestrooid met fijngehakte chocolade.

Bron: Culy.nl

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...