Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 40 minuten
Ingrediënten
20 g boter
2 sjalotten (gesnipperd)
125 g spekreepjes
250 g kastanjechampignons
300 g kipdijfilet
8 wortels
1 el bloem
200 ml kippenbouillon (van tablet)
125 ml crème fraîche
1 bakje platte peterselie (20 g, blaadjes fijngesneden)
Bereiden
Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de sjalotten, spekreepjes en kastanjechampignons 5 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen elke kipdijfilet in 4 stukken.Schil of schrap de wortels en snijd ze in stukken van 4 cm. Voeg de rest van de boter, de kip en wortels toe aan het sjalotmengsel en bak 3 min. mee.
Doe de bloem erbij en laat 2 min. op laag vuur gaar worden. Voeg al roerend de bouillon en crème fraîche toe. Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in 20 min. gaar.
Schep de peterselie door de kipstoof. Lekker met donker brood, bijv. pain rustique.
Bron: Allerhande