Recept voor 8 taartjes
Bereidingstijd 40 minuten, oventijd 25 minuten
Ingrediënten
8 plakjes bladerdeeg
50 g geraspte cheddar
2 eieren + 1 extra eierdooier
100 g gorgonzola dolce, in stukjes + extra voor erbij
200 g crème fraîche
75 g mayonaise
1 el citroensap
1 granny smith appel, klokhuis verwijderd
1 pink lady appel, klokhuis verwijderd
35 g geroosterde walnoten, gehakt
1 stengel bleekselderij, in luciferreepjes + jonge blaadjes voor erbij
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de taartvormpjes in en bekleed ze met bladerdeeg. Snijd de randen bij. Bekleed de deegvormpjes met bakpapier en vul met steunvulling. Bak 10 minuten in de oven, verwijder de steunvulling en bak nog 5 minuten tot het deeg goudbruin en droog is.
Verdeel de cheddar en gorgonzola over de bodems. Klop de eieren met de extra dooier los met de crème fraîche, breng op smaak met peper en zout en schep in de taartjes. Bak 10 minuten of tot de vulling stevig is.
Klop intussen de mayonaise, het citroensap, de rest van de gorgonzola en 2 el water in de keukenmachine tot een glad mengsel. Snijd de appels in heel dunne schijven en meng met de walnoten en bleekselderij met bladgroen. Schep de salade op de taartjes, verdeel de extra gorgonzola erover en besprenkel met de dressing.
Bron: Delicious