dinsdag 25 juni 2013

Steak met champignons

Diner 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten
4 rundersteaks
100 g ontbijtspek (bacon), in reepjes
350 g kastanjechampignons, in stukken
250 g cherrytomaten, gehalveerd
4 lente-uitjes, in stukken
1/2 bosje tijm, blaadjes gerist plus voor garnering
2-3 el olijfolie
zout en peper
2-3 el boter
1 kg nieuwe aardappels optioneel

Bereiden
Neem de rundersteaks uit de koelkast. Was de aardappels zorgvuldig en kook ze met schil afgedekt ca. 20 minuten of laat deze weg voor een koolhydraatarm gerecht.
Verhit de olie in een grote pan. Dep het vlees droog en bak het aan beide zijden ca. 2-3 minuten in de olie. Breng op smaak met zout en peper. Neem de steaks uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie en laat rusten.
Bak het spel knapperig in het bakvet en neem uit de pan. Bak de champignons in het hete bakvet rondom al roerend goudbruin. Voeg de tomaten en de lente-uitjes toe en bak ca.2  minuten verder. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de aardappels af en halveer ze. Verhit de boter in een pan. Roer de aardappels en de tijm erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Voeg het spek toe aan het champignonsmengsel. Serveer met de steaks en de aardappels. Garneer met de overige tijm.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...