maandag 17 juni 2013

Tagliatelle met ham, doperwten en ei

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten
400 g tagliatelle
zout en peper
2 uien, gesnipperd
1 bosjes bieslook, fijngesneden
300 g doperwten
4-6 eieren
3-4 el boter
150 g hamblokjes

Bereiden
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Voeg de doperwten toe aan het kookwater en kook ca. 3 minuten mee.
Kook de eieren 8-10 minuten.
Verhit de boter in een pan. Fruit er de ui en ham ca. 5 minuten in. Breng goed op smaak met peper. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Laat de tagliatelle en de doperwten goed uitlekken. Houd 4-5 el van het kookvocht apart. Meng de tagliatelle met de ui en ham en 4-5 el kookvocht. Breng op smaak met zout en peper.
Halveer de eieren over de lengte.
Serveer de tagliatelle met de eieren en bestrooi met de bieslook.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...