Bijgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
80 ml halfvolle melk
3 eieren
100 g zelfrijzend bakmeel
300 g kipfilet, fijngesneden en gebakken
400 g mais, uitgelekt en afgespoeld
1 rode paprika, in blokjes
1 rode peper, fijngesneden
2 el olijfolie
4 el tomatenketchup
300 g sla
Bereiden
Klop de eieren in een grote kom los met de melk. Voeg het meel portiegewijs toe aan het eimengsel en blijf roeren. Voeg de kip, de mais, de paprika, de koriander en de rode peper toe.
Klop de eieren in een grote kom los met de melk. Voeg het meel portiegewijs toe aan het eimengsel en blijf roeren. Voeg de kip, de mais, de paprika, de koriander en de rode peper toe.
Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Neem per frittata ca. 50 ml beslag en schep in de pan. Bak de frittata's in porties van 3. Bak ze ca. 3 minuten aan iedere kant tot de minifrittata's goudbruin en gaar zijn. Herhaal dit met het overige beslag tot er 12 frittata's zijn en voeg eventueel nu en dan wat olie toe. Serveer met tomatenketchup en de sla.
Bron: Gezond eten