Voor 4 personen
Bereidingstijd 15 minuten + 15 minuten oventijd
Ingrediënten
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 rode pepers, fijngesneden
stukje gember (20 g), fijngesneden
2-3 lente-uitjes, fijngesneden
3 zwarte peperkorrels
3 tl rietsuiker
5 el olie
3 el sojasaus
sap van 2 limoenen
2 varkensfilets à ca. 400 g
1 mango, in kleine blokjes
2 nectarines, in kleine blokjes
1 rode ui, gesnipperd
5 takjes koriander, blaadjes fijngesneden
2 verse jalapenopepers, fijngesneden
200 g ontbijtspek of bacon
200 ml groentenfond
ca. 2 tl maizena
zout en peper
Bereiden
Maal de knoflook, de rode peper, de gember, de helft van de lente-uitjes, de peperkorrels, 1 tl suiker, 4 el olie, de sojasaus en het sap van 1 limoen tot een gladde pasta. Dep eventueel het vlees droog. Wrijf het vlees in met de pasta en laat ca. 1 uur afgedekt marineren.
Meng voor de salsa de mango, nectarines, ui, koriander en pepers samen met de rest van de lente-ui, 2 tl suiker en het sap van 1 limoen.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg 100 g spek licht overlappend naast elkaar op een werkblad. Wikkel 1 gemarineerde filet in het spek. Herhaal met de andere filet. Verhit 1 el olie in een pan en bak het vlees er 4-5 minuten rondom in. Neem uit de pan en zet de pan opzij. Leg de filets op een bakplaat en bak ca. 15 minuten verder in de oven.
Blus het bakvet in de pan af met de fond en breng aan de kook. Roer de maizena glad met el water en bind de saus er licht mee. Breng op smaak met zout en peper. Neem het vlees uit de pan en snijd het in plakjes. Dien op met de salsa. Lekker met basmatirijst.
Bron: Foodies