Voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
300 g verse spinazie
125 ml halfvolle melk
2 eieren
250 g ricotta
125 g zelfrijzend bakmeel of rijstmeel
50 g zongedroogde tomaten
70 g zwarte olijven
15 g verse basilicum
2 el olijfolie
4 tomaten, gegrild, om te serveren
150 g jonge bladspinazie, om te serveren
Bereiden
Doe de verse spinazie n een grote kom. Giet kokend water over de spinazie en laat ca. 30 seconden staan. Doe de spinazie in een ander kom met koud water, giet af en snijd de spinazie fijn.
Roer de melk, de eieren en de ricotta door elkaar. Voeg het bakmeel geleiden toe en blijf roeren tot een egaal mengsel ontstaan. Voeg de fijngesneden spinazie, de zongedroogde tomaten, de olijven en de basilicum toe.
Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Neem per frittata ca. 50 ml beslag en schep in de pan. Bak de frittata's in porties van 3. Bak ze ca. 3 minuten aan iedere kant. tot de minifrittata's goudbruin en gaar zijn. Herhaal dit met het overige beslag tot er 12 frittata's zijn. Voeg eventueel nu en dan wat olie toe. Serveer de frittata's met tomaten en de jonge bladspinazie.
Bron: Gezond eten