Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten + 2 uur stooftijd
Ingrediënten
500 g magere runderlappen, in blokjes
60 ml olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl kaneelpoeder
1 rode peper, in stukjes zonder zaadjes
1 winterwortel, geschild, in stukken
2 grote tomaten, in stukken
1 el cacaopoeder
250 ml rundvleesbouillon
400 g kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
Bereiden
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan, bak hierin het vlees rondom bruin. Schep het dan uit de pan. Fruit de ui en knoflook in het bakvet. Schep de komijn, koriander, kaneel, rode peper en wortel erdoor en bak even mee. Schep de tomaat de cacao erdoor en bak 4 minuten. Schep het vlees terug in de pan, giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat op een lage stand ca. 2 uur stoven. Roer ca. 15 minuten voor de eindtijd de bonen erdoor en verwarm mee.
Bron: Boodschappen