maandag 24 oktober 2016

Hachee van Annemarie

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten, wachttijd 2 uur

Ingrediënten
750 g riblappen
50 g roomboter
3 grote uien
2 laurierblaadjes
4 kruidnagelen
3 el rode-wijnazijn
1 el appelstroop1 vleesbouillontablet
1 plak ontbijtkoek of 1 el bruine suiker

Bereiden
Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in grote stukken. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees op middelhoog vuur in 10 minuten rondom bruin. Fruit de ui 5 minuten mee. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels, de azijn, de appelstroop, het bouillontablet en ongeveer 400 ml water toe, zodat het vlees net bedekt is. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Stoof de hachee met de deksel op de pan in 2 uur zachtjes gaar. Voeg, als er te veel vocht verdampt, een extra scheut water toe. Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en laat de koek in het stoofvocht oplossen en de saus binden. Verwarm de hachee nog 5 minuten op laag vuur en breng op smaak met zout en peper. Lekker met rodekool, gekookte aardappelen of verse frites. U kunt de hachee 1 dag van tevoren maken, de smaken kunnen dan goed intrekken. Verwarm onder af en toe roeren op laag vuur.

Bron: Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...