maandag 17 oktober 2016

Romige kippensoep met prei

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten, wachttijd 2 uur

Ingrediënten
2 kippenpoten met vel
150 g vers gesneden soepgroenten
1 laurierblaadje
1/2 tl tijm
versgemalen peper
1 kippenbouillontablet
1 kruidenbouillontabletzout
1 dunne prei
1 ei
1 dl slagroom
25 g boter
2 el bloem
2 tl citroensap
4 el witte wijn

Bereiden
Kip onder koud stromend water afspoelen. In pan doen: kip, soepgroenten, laurierblaadje, tijm, peper, bouillonblokken en 1 liter koud water. Aan de kook brengen. Met deksel op pan 2 uur heel zachtjes laten koken.
Boven andere pan bouillon zeven. In 3 uur koud laten worden.
Van kip vel en botjes verwijderen. Mooie stukken kip en in kleine stukjes snijden.
Van prei lelijk blad en worteltjes verwijderen. In heel dunne ringen snijden en wassen.
Boven 2 kommetjes ei splitsen. Dooier losroeren met slagroom (eiwit wordt niet gebruikt).
Van koude bouillon gestold vet afscheppen. In pan boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje 8 dl bouillon toevoegen. Blijven roeren tot licht gebonden soep. 3 min zachtjes laten koken. Afkoelen.
Al roerende soep in 5 min verwarmen. Kipstukjes en preiringetjes toevoegen en 1 min meeverwarmen. Van vuur af dooiermengsel, citroensap en wijn erdoor roeren. Soep op smaak brengen met peper en zout.

Bron: Onbekend

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...