Bereidingstijd 30 minuten, wachttijd 2 uur
Ingrediënten
50 gr melk
100 gr room
50 gr suiker
sap van een halve limoen
200 gr half opgeklopte room
1/2 vanillestokje, uitgeschraapt
10 gr gelatinepoeder in 50 gr water opgelost of 5 blaadjes
30 gr Griekse yoghurt
verse muntblaadjes
mikadosticks (kant en klaar)
Voor de aardbeiencoulis:
100 gr water
100 gr suiker
200 gr aardbeien
2 partjes limoen
enkele blaadjesbasilicum
2 gr gelatinepoeder in 10 gr water opgelost
100 gr room
50 gr suiker
sap van een halve limoen
200 gr half opgeklopte room
1/2 vanillestokje, uitgeschraapt
10 gr gelatinepoeder in 50 gr water opgelost of 5 blaadjes
30 gr Griekse yoghurt
verse muntblaadjes
mikadosticks (kant en klaar)
Voor de aardbeiencoulis:
100 gr water
100 gr suiker
200 gr aardbeien
2 partjes limoen
enkele blaadjesbasilicum
2 gr gelatinepoeder in 10 gr water opgelost
Bereiden
Verwarm de room en de melk met de suiker op het vuur. Haal van het vuur en voeg de half opgeklopte room toe. Los de 10 gram gelatinepoeder op in 50 gr water. Roer even goed en voeg vervolgens bij het roommengsel. Doe er nu nog het vanillemerg, de Griekse yoghurt en het limoensap bij. Meng alles. Giet het geheel in een spuitzak en vul je vormen op. Laat de panna cotta opstijven in de vriezer of koelkast.Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Breng water en suiker aan de kook. Voeg 2 partjes limoen en enkele blaadjes basilicum toe. Weeg 50 g van dit suikerwater af. Meng deze hoeveelheid met de aardbeien en pureer tot een gladde aardbeiencoulis. Weeg 200 g van dit mengsel af, haal door de zeef en laat afkoelen. Voeg als laatste nog de opgeloste gelatine toe.
Serveren
Haal de panna cotta uit de vriezer eens deze bevroren is. Haal uit de vorm en laat ontdooien op het bord.
Versier de panna cotta met aardbeien, druppel op het bord er wat aardbeiencoulis omheen en werk af met fijngesneden muntblaadjes en chocosticks.
Bron: Njam.tv