donderdag 24 oktober 2019

Appel-kruimel plaatcake

Bron: Rutger bakt
Recept voor
Bereidingstijd 25 minuten, oventijd 55 minuten

Voor de kruimels
135 gr bloem
90 gr witte basterdsuiker
90 gr boter, koud en in blokjes
snuf zout

Voor de cake
200 gr boter, op kamertemperatuur200 gr witte basterdsuiker
rasp van 1 citroen
¼ tl zout
4 eieren, op kamertemperatuur
250 gr bloem
2 tl bakpoeder
75 ml volle yoghurt

Voor de topping
3 appels, geschild en in partjes van ½ cm
¼ citroen, sap
1 ½ tl kaneelpoeder

Verder nodig
poedersuiker, om te bestuiven

Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een braadslede of vorm van ongeveer 23×30 centimeter met bakpapier.

Meng voor de kruimels de bloem, basterdsuiker en een snuf zout in een kom en doe daar de in blokjes gesneden boter bij. Maak hier met je vingers een kruimelig deeg van. Zet de deegkruimels in de koelkast tot je ze gaat gebruiken.

Doe de boter, witte basterdsuiker, citroenrasp en het zout in een kom en klop dit in enkele minuten romig. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige volledig is opgenomen. Spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag en meng er tot slot de yoghurt door. Schep het beslag in de vorm en verdeel de appelpartjes daarover. Bestrooi dit met de kruimels en bak de appel plaatcake in 50-60 minuten goudbruin en gaar. Test of de cake gaar is door in het midden een satéprikker te steken. Zit er geen beslag meer aan de prikker, dan is de plaatcake gaar. Laat de cake afkoelen in de vorm .

Bestuif de cake voor het serveren licht met poedersuiker.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...