Bereidingstijd 15 minuten
Ingrediënten
2 grote maïstortilla’s
2½ el olijfolie
50 g ingemaakte jalapeñopepers uitgelekt en in plakjes + 2 el pekelvocht uit het potje
100 ml zure room
200 g maïs uit blik afgespoeld en uitgelekt
400 g zwarte bonen uit blik afgespoeld en uitgelekt2 trostomaten zaadjes verwijderd, in reepjes
½ bosje koriander blaadjes geplukt
1 avocado in plakjes
100 g bindsla in dunne reepjes
limoenpartjes voor erbij
Bereiden
Verwarm de ovengrill tot de hoogste stand. Rol de tortilla’s stevig op en snijd ze in flinterdunne reepjes. Schep ze op een bakplaat om met de olie. Gril ze in 3-4 min. goudgeel.
Meng intussen de pepers met het pekelvocht, de zure room en zout en peper naar smaak. Schep in een kom de overige ingrediënten voor de salade door elkaar. Sprenkel de roomdressing erover en bestrooi met de tortillareepjes. Serveer met de limoenpartjes.
Bron: Delicious