donderdag 24 oktober 2019

Quiche met broccoli en spekjes

Bron: Eef Kookt Zo
Recept voor 8 puntjes
Bereidingstijd 30 minuten, oventijd 45 minuten

Ingrediënten
250 gram broccoli
100 ml melk
150 gram spekreepjes
100 gram crème fraîche
50 gram geraspte cheddar
50 gram geraspte kaas
hartige taartdeeg (ca. 4 tot 5 plakjes – ontdooid)
3 eieren (middelgroot)
1 middelgrote ui
1 theelepel uienpoeder
½ theelepel nootmuskaat
peper

Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Zet een pan met ruim water en een snuf zout op het vuur en breng het aan de kook.
Kook (blancheer) de broccoli even kort, ca 4-5 minuten tot de roosjes beetgaar zijn (even met een vorkje erin prikken). Giet de roosjes af en spoel ze af met koud water om het kookproces te stoppen.
Snipper het uitje en fruit deze even kort aan in de koekenpan met een beetje boter. Haal de uitjes uit de pan en hou apart.
Verhit de koekenpan opnieuw en bak de spekreepjes hierin uit. Schep ze daarna op een keukenpapiertje om even uit te lekken.
Vet je quichevorm en verdeel hierover de plakjes hartige taartdeeg. Druk goed aan en zorg dat de randjes mooi bedekt zijn.
Prik met een vork gaatjes in de quiche en bak deze een kleine 5 á 10 minuten voor in de oven.
Maak ondertussen het eimengsel door 100 ml melk, 100 gr crème fraîche, 3 eieren, 1 tl zout, 1/2 tl nootmuskaat en 1 tl uienpoeder en peper naar smaak door elkaar te mengen.
Haal de vorm uit de oven en verdeel de uitgebakken spekreepjes, het aangefruite uitje en broccoli roosjes over de bodem. Giet het eimengsel er overheen. Breng het geheel op smaak met een beetje peper en een snufje zout en strooi de geraspte kaas en cheddar erover.
Zet de vorm in de oven voor ongeveer 45 minuten tot de quiche stevig en mooi goudbruin is. Eet smakelijk!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...