Bereidingstijd 65 minuten
Ingrediënten
2 eetlepels plantaardige olie
1 gesnipperd ui
2 tenen knoflook
500 gram zoete aardappel (geschild en in blokjes)
400 gram koolrabi (geschild en in blokjes)
1 rode paprika (in reepjes)
1 courgette in reepjes
1 blik (400 gram) tomatenblokjes
1 blik (400 gram) kikkererwten (omgespoeld en uitgelekt)
een flinke snuf kaneel
2 theelepels gemalen komijn
200 ml groentebouillon (wij kiezen voor biologisch en less salt)
50 gram rozijnen
een handje korianderblaadjes
zout en peper naar smaak
1 gesnipperd ui
2 tenen knoflook
500 gram zoete aardappel (geschild en in blokjes)
400 gram koolrabi (geschild en in blokjes)
1 rode paprika (in reepjes)
1 courgette in reepjes
1 blik (400 gram) tomatenblokjes
1 blik (400 gram) kikkererwten (omgespoeld en uitgelekt)
een flinke snuf kaneel
2 theelepels gemalen komijn
200 ml groentebouillon (wij kiezen voor biologisch en less salt)
50 gram rozijnen
een handje korianderblaadjes
zout en peper naar smaak
Bereiden
Verwarm de olie in een pan. Je kan hiervoor ook een tajine gebruiken.
Fruit de ui en de knoflook.
Voeg de zoete aardappel, koolrabi en paprika toe. Bak de groenten een paar minuten.
Voeg nu de tomatenblokjes, de kikkererwten, kaneel en komijn toe. Schep goed door.
Schenk de bouillon erbij en laat 20 minuten stoven, met een deksel op de pan.
Voeg op het laatst de courgette en de rozijnen toe en stoof deze nog zo’n 15 minuten mee.
Serveer het gerecht met korianderblaadjes.
Fruit de ui en de knoflook.
Voeg de zoete aardappel, koolrabi en paprika toe. Bak de groenten een paar minuten.
Voeg nu de tomatenblokjes, de kikkererwten, kaneel en komijn toe. Schep goed door.
Schenk de bouillon erbij en laat 20 minuten stoven, met een deksel op de pan.
Voeg op het laatst de courgette en de rozijnen toe en stoof deze nog zo’n 15 minuten mee.
Serveer het gerecht met korianderblaadjes.
Bron: De groene meisjes