Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 40 minuten
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappels
zout en peper
300 g wortels, in plakjes
8 takjes groene kruiden (peterselie en/of rozemarijn), fijngehakt
2 uien, gesnipperd
4 el olijfolie
400 g gehakt
70 g tomatenpuree
300 g doperwten (diepvries)
3 tl gladde Engelse mosterd (Colman)
Bereiden
Schil de aardappels en kook ze gaar met wat zout. Giet af en laat droogstomen.
Zet de oven op de hoogste grillstand.
Verhit 3 el olie in een wok of grote koekenpan en bak hierin het gehakt met de ui rul. Voeg de wortel en de tomatenpuree toe en bak ca. 1 minuut mee. Voeg een scheutje water toe en laat de wortel in ca. 10 minuten gaar worden. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe en breng op smaak met zout, peper en 1 tl mosterd.
Stamp de aardappels fijn met 1 el oliefolie en 2 tl mosterd. Breng op smaak met zout en peper. Schep het gehakt-groentemengsel in een grote ovenschaal en verdeel de aardappelpuree eroverheen. Maak met een vork mooie streepjes in de pure en laat onder de hete grill goudbruin kleuren met een knapperig korstje.
Bron: Foodies