Recept voor 4 personen
Bereidingstijd
Ingrediënten
800 g geschilde aardappelen
zout en peper
200 g kerstomaten
1 el olijfolie
4 kabeljauwfilets
8 plakken ontbijtspek
1 el olie en 1 el boter
50 g boter
100 ml melk
1 el mosterd
1 el grove mosterd
Bereiden
Kook de aardappelen in 15 - 20 min gaar in water met wat zout. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de tomaten in een ovenschaal, druppel de olijfolie erover en bestrooi met zout en peper. Rooster de tomaten 10 minuten in de oven.
Wikkel elke kabeljauwfilet in 2 plakken ontbijtspek. Verhit de olie en de boter in een koekenpan en bak de kabeljauw ca. 4 min aan beide kanten. Bestrooi met peper.
Giet de aardappelen af en stoom ze droog. Pureer de aardappelen met de melk en de boter. Breng op smaak met peper en zout en beide soorten mosterd. Serveer de puree met de gebakken vis en de geroosterde tomaten. Lekker met sperziebonen.
Tip: maak de aardappelpuree van tevoren klaar en verwarm in de oven, 30 min op 200 graden.
Bron: Foodies