Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 15 minuten
Ingrediënten
300 g basmatirijst
2 el olijfolie
300 g kipfilet, in stukjes
4 pakje tomato frito
2 el gembersiroop
2 el ketjap
1 pot zilveruitjes (340 g), uitgelekt
1 blik perzikschijfjes op siroop (410 g), uitgelekt
1/2 pak tuinerwten extra fijn (à 450 g, diepvries)
Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de kip op hoog vuur in 3 min. rondom goudbruin.
Voeg de tomato frito, gembersiroop, ketjap en uitjes toe. Schep om en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zacht koken. Voeg de perziken en erwten toe en warm nog 5 min. mee. Serveer de rijst met de kip.
Bron: Allerhande (aangepast)