Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 40 minuten
Ingrediënten
2 varkenshaasjes (300 g)
60 g walnoten, gehakt + extra voor erbij
70 g zuurdesembroodkruim
30 g ongezouten boter, gesmolten
3 el fijngehakte bladpeterselie
1 el olijfolie
600 g knolselderij, geschild, in luciferreepjes
2 el geraspte mierikswortel
140 g Griekse yoghurt
2 el citroensap
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de haasjes in de lengte maar snijd ze niet helemaal door. Meng de walnoot, broodkruim, boter en 2 el peterselie in een kom, voeg zout en peper naar smaak toe en verdeel het mengsel over de opengelegde varkenshaasjes. Vouw het vlees over de vulling en bind op 4 plaatsen vast met keukentouw.
Verhit de olie in een ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur en bak het vlees in 3-4 minuten rondom bruin. Zet in de oven en braad nog 8-10 minuten of tot het vlees gaar is. Laat losjes afgedekt met folie 5 minuten rusten.
Meng de knolselderij, mierikswortel, yoghurt, citroensap en rest de peterselie in een kom door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Snijd het vlees in plakken en serveer met de selderijremoulade en extra walnoten.
Bron: Delicious