Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 40 minuten
Ingrediënten
4 dunne biefstukjes à 100 g
1/2 tl paprikapoeder
60 ml olijfolie
1 kg krielaardappeltjes
200 g sperziebonen
3 geroosterde paprika's
snuf chilivlokken
1 el rodewijnazijn
3 trostomaten, in dunne partjes
50 g geroosterde amandelen, grof gehakt
Bereiden
Wrijf de biefstukjes in met paprikapoeder en 20 ml olie, bestrooi met zout en peper en zet apart.
Kook de aardappels in koken water met zout in 12-15 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten de sperziebonen toe. Giet af, snijd de aardappels in vieren en zet apart.
Pureer de paprika, chilivlokken, azijn, 1/3 van de tomaat, 30 g amandelen en de rest van de olie in de keukenmachine tot een grove pasta. Voeg zout en peper toe naar smaak en zet de dressing apart.
Verhit een grill- of koekenpan op middelhoog vuur voor. Bak de biefstukjes 30 seconden aan elke kant of tot ze net gaar zijn. Neem uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat 2 minuten rusten.
Schep de sperziebonen, aardappel, de rest van de tomaat en de amandelen en de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de romenescosalade over 4 borden, leg de biefstuk erop en serveer.
Bron: Delicious