Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 1,5 uur
Ingrediënten
500 g aardappels, geschild en in stukken
zout en peper
250 g gesneden boerenkool
2 el boter
2 el grove mosterd
6 el mayonaise
2 el bloem
2 eiwitten
100 g panko (Japans broodkruim)
1 l olie
Bereiden
Doe de aardappels in een pan met koud water. Zorg dat ze onder water staan. Voeg wat zout toe en leg de boerenkool bovenop de aardappels. Kook het geheel met een deksel op de pan in 25-30 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en stoom ze even droog. Stamp het geheel fijn, meng er de boter doorheen en breng op smaak met zout en peper. Doet het mengsel in een spuitzak en maak er op een schaal rolletjes van. Dek af met folie en laat het geheel afkoelen in de koelkast.
Meng de mosterd met de mayonaise. Snijd de boerenkoolrolletjes in stukken en wentel ze in de bloem. Wentel ze vervolgens in het eiwit en daarna de panko.
Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 160 graden. Frituur de kroketjes in 4-5 minuten goudbruin in de olie. Schep de kroketten voorzichtig uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze warm met de mosterdmayonaise.
Bron: Foodies