Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 2 uur
Ingrediënten
2 el boter
1 kg runderpoulet
1 teentjes knoflook
1 tl komijnzaad
2 tl scherp paprikapoeder
zout en peper
1 runderbouillonblokje
400 g aardappelen, geschild en in stukken
2 tomaten, in blokjes
2 rode paprika's, in reepjes
evt. verse tijm
Bereiden
Verhit de boter in een braadpan en bak er de runderpoulet rondom bruin in. Pel de knoflook en maal hem in een vijzel met de komijnzaadjes, het paprikapoeder en 1 tl zout fijn. Voeg het mengsel aan het vlees toe en bak ca. 2 minuten mee. Voeg 1 liter heet water en het bouillonblokje toe. Laat het geheel ca. 1 uur rustig sudderen met een deksel op de pan.
Voeg de aardappels, de tomaten en de paprika toe aan het vlees en laat nog ca. 30 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper en garneer met blaadjes verse tijm.
Bron: Foodies