Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
1 kg aardappelen, geschild en in stukken
4 kipfilets
25 g roomboter
250 g kastanjechampignons
1 appel
100 ml droge cider of witte wijn
200 ml crème fraîche
1 tl gedroogde dragon
500 g haricots verts
50 tot 75 g roquefort
groene olijfolie voor erover
Bereiden
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze in een braadpan in de verhitte boter rondom bruin. Neem de kip uit de pan. Voeg de champignons toe aan het bakvet en bak 3 minuten.
Snijd intussen de appel in kwarten, verwijder het klokhuis, snijd elk kwart in 3 partjes en halveer ze nog een keer tot grove stukken. Bak de appel 2 minuten met de champignons mee. Schenk de cider bij de champignons. Roer de crème fraîche en dragon erdoor. Leg de kipfilets terug in de pan en stoof ze afgedekt 10 minuten op laag vuur. Neem dan de deksel van de pan de saus nog 4-5 minuten inkoken. Breng op smaak met zout en peper.
Kook ondertussen in ruim water met zout de haricots verts in 6 minuten knapperig gaar. Leg ze op een schaal en verdeel de roquefort in stukjes erover. Druppel er wat extra olijfolie over.
Leg de kipfilets op een schaal en schep de dragonsaus met champignons erover. Serveer met de aardappelen en haricots verts.
Bron: Delicious