Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 45 minuten
Ingrediënten
2 el olijfolie
4 kippenbouten
1/2 chorizoworst, in plakjes (à 250 g)
1 ui, in ringen
1 zakje paprikamix (3 stuks), in reepjes
125 ml droge witte wijn
1/2 bakje tijm (à 15 g)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kippenbouten in 3 min. rondom bruin aan. Leg ze in de braadslee. Bak de chorizo en ui 3 min. in dezelfde koekenpan. Doe de paprika erbij en bak nog 2 min. Schep bij de kip in de braadslee.
Schenk de wijn erbij en leg de takjes tijm rond de kippenbouten. Bestrooi met peper en zout. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
Stoof de kippenbouten in ca. 30 min. gaar in de oven. Serveer met het stokbrood.
Bron: Allerhande