Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 40 minuten
Ingrediënten
4 sjalotten, gesnipperd
1 hokkaidopompoen (ca. 850 g), in smalle repen
6 el olijfolie
zout en peper
suiker
8-10 el witte balsamico
600 g eikenbladsla
150 g parmaham in dunne plakjes
olijfolie extra vièrge
1-2 el pompoenpitten
Bereiden
Verhit de olijfolie en bak de pompoen 6-8 minuten. Voeg de sjalotten toe en bak ze kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Strooi 1 tl suiker over de pompoen en laat hem smelten. Blus af met de balsamico. Laat de pompoen in de marinade afkoelen.
Meng de sla met de pompoen en de pompoenmarinade. Pluk de parmaham in stukjes en verdeel over de sla. Druppel de olijfolie erover en bestrooi met de pompoenpitten.
Bron: Koken & Genieten