Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 50 minuten
Ingrediënten
100 g pijnboompitten
1 venkelknol (ca. 350 g), in kleine stukjes
2 sjalotten of 1 kleine ui, gesnipperd
3 el boter
250 g risottorijst
1 groentebouillonblokje
250 ml droge witte wijn
1 granaatappel
1 bosje peterselie, fijngehakt
geraspte schil van 1 citroen
peper en zeezout
600 g visfilet
2 el bloem
2 el olie
50 g parmezaan, geraspt
Bereiden
Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Hak de helft grof.
Verhit 2 el boter in een diepe pan op middelhoog vuur. Bak daarin de venkel en de sjalotten. Voeg de rijst toe en bak hem glazig. Los de bouillon in 500 ml heet water op. Roer ca. 200 ml bouillon bij de rijst en breng aan de kook. Kook de rijst al roerend op laag vuur ca. 30 minuten zonder deksel. Roer daarbij portiegewijs de rest van de bouillon en de wijn erdoorheen.
Snijd voor de gremolata de granaatappel in vieren. Haal de pitten met een kleine lepel uit de vrucht. Meng met de hele pijnboompitten, peterselie, citroenrasp en 1/2 tl zeezout.
Dep de vis droog en snijd hem in 8 stukken. Breng op smaak met zout en peper. Wentel in de bloem en klop hem eraf. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de vis aan beide kanten in ca. 3 minuten goudbruin.
Roer 1 el boter, de gehakte pijnboompitten en de helft van de parmezaan door de rijst. Breng de risotto op smaak met zout en peper. Bestrooi met de granaatappel-pijnboompitten gremolata en de rest van de parmezaan.
Bron: Koken & Genieten