vrijdag 28 december 2012

Britse pasteitjes

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten, wachttijd 35 minuten

Ingrediënten
1 aardappel, vastkokend, geschild
1/2 knolselderij, geschild
125 g winterwortel
1 ui, gesnipperd
1 el Worcestershire sauce
250 g gehakt half om half
8 plakjes roomboterbladerdeeg
60 g boter
1 ei, losgeklopt

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de aardappel, knolselderij en peen in blokjes van 1 x 1 cm. Meng met de ui en Worcestershire sauce door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout. 
Plak steeds 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar zodat er een rechthoek ontstaat. Druk de overlappende rand aan. 
Verdeel de vulling over het midden van het deeg. Leg op elke portie 15 g boter. Vouw de 4 uiteinden van het bladerdeeg naar binnen en druk rondom dicht. Druk met duim en wijsvinger een schulppatroon in de rand. Herhaal met de rest van de pasteitjes. Bestrijk met het ei en bak ca. 35 min. in de oven.

Bron: Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...