Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 45 minuten
Ingrediënten
1 kg bloemige aardappels
2,5 el olijfolie
30 g ongezouten boter
1 venkelknol, fijngesneden, groen bewaard
100-125 ml slagroom, verwarmd
2 el maïzena
4 zalmfilet à 180 g, met vel
rucola en citroenpartjes, voor erbij
Bereiden
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar en giet af.
Verhit intussen 1 el olie en 15 g boter in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. bak de venkel al omscheppend 10-12 minuten tot hij zacht is en breng op smaak met zout en peper. Stamp de venkel, aardappels, warme room en de rest van de boter tot een gladde puree. Hak het grootste deel van het venkelgroen en roer het met een houten lepel door de puree. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.
Meng de maïzena met 1 el versgemalen zwarte peper en 1 tl zoutvlokken. Wentel de filets door de gekruide maïzena. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis met de velkant onder 3-4 minuten tot het vel knapperig is. Keer de filets om en bak nog 1-2 minuten tot ze bijna gaar zijn.
Verdeel de over 4 borden. Leg de vis erop en bestrooi met het achtergehouden venkelgroen.
Serveer met rucola en citroenpartjes.
Bron: Delicious