Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten
4 biefstukken
zout en versgemalen peper
3 el arachideolie
25 g boter
250 g sjalotjes, gepeld en gehalveerd of in vieren
100 ml port of rode wijn
100 ml vleesfond of vleesbouillon
2 el bosvruchtenjam
1 el gehakte verse rozemarijn
Bereiden
Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin het vlees goudbruin. Voeg de boter toe en bak het vlees 1,5 minuut per kant voor rood, 2-3 minuten per kant voor rosé of 4 minuten per kant voor doorbakken. Schep het vlees uit de pan en laat het afgedekt even rusten. Voeg de rest van de olie bij het bakvet en fruit de sjalotten erin. Blus af met port of rode wijn. Voeg de bouillon toe en stoof 3-4 minuten. Roer de bosvruchtenjam en rozemarijn erdoor. Serveer de sjalottensaus bij de biefstuk. Lekker met gekookte aardappels en sperziebonen.
Bron: Boodschappen