dinsdag 29 januari 2013

Zuurkooltaart met oude kaas en bieslook

Recept voor 8 stukken
Bereidingstijd 35 minuten, oventijd 70 minuten

Ingrediënten
7 plakjes bladerdeeg
400 g zuurkool, uitgelekt
3 middelgrote, vastkokende aardappels, in dunne plakjes
4 eieren + 1 eierdooier losgeklopt met 1 el water
150 g oude kaas, geraspt
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 kleine ui, fijngesneden
150 ml volle melk
150 ml slagroom
15 g bieslook

Bereiden
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een ingevette springvorm met het bladerdeeg tot boven aan de rand.
Doe de zuurkool in een zeef het druk het goed uit. Haal de zuurkool los en meng met je handen alle ingredienten in een kom, behalve de aardappel en eierdooier. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de helft van het mengsel in de vorm en verdeel er de plakjes aardappel over. Schep de rest van het mengsel op de aardappel en vouw het bladerdeeg over de zuurkool. Bestrijk de randjes met het eierdooiermengsel en bak de taart 65 - 70 minuten in het midden van de oven tot hij gaar en goudbruin is. Dek eventueel na 55 minuten af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...