Recept voor 8 punten
Bereidingstijd
Ingrediënten
7 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
4 stengels bleekselderij, in boogjes
200 g roombrie, in plakken
60 g walnoten, grof gehakt
4 eieren
250 ml slagroom
1 friszure appel
Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed de vorm met het deeg. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en bleekselderij 5 min. Schep de bleekselderij met 3/4 van de walnoten in de vorm. Verdeel de plakjes roombrie erover. Klop de eieren los met de slagroom. Schenk over de bleekselderij. 2. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd elk kwart in 3 parten. Leg in een cirkel op de vulling. Bestrooi met de rest van de walnoten. Bak in 35-40 min. goudbruin en gaar.
Bron: Allerhande