Bereidingstijd 1,5 uur + wachttijd
Ingrediënten
250 ml melk
250 ml slagroom
2 el oploskoffie
1 el + 1 tl cacaopoeder
3 eidooiers
450 g suiker
25 g bloem
zout
400 g pure chocolade
400 g gezouten boter
8 eieren
3 el bloem
evt. chocoladekrullen
Bereiden
Verwarm de melk en de slagroom met de oploskoffie en 1 tl cacaopoeder in een pannetje. Meng de eidooiers met 50 g suiker en roer er daarna de bloem en een snuf zout doorheen. Giet het warme melkmengsel al roerend bij de eidooiers. Giet terug in de pan en verwarm al roerend tot het mengsel dik wordt. Laat de crème afgedekt in de koelkast helemaal afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Roer er 400 g suiker doorheen. Roer nu een voor een de eieren erdoor. Roer telkens tot ieder ei helemaal is opgenomen. Zeef de bloem erboven en spatel hem erdoorheen.
Giet het mengsel in 2 ingevette en met bloem bestoven cakeblikken en bak ca. 20 minuten in de oven. Neem de cakes uit de oven en laat ze op een rooster helemaal afkoelen.
Snijd de cakes in kwarten en stapel ze op elkaar met telkens een schep van de mokkacrème ertussen. Versier eventueel met chocoladekrullen en bestuif met 1 el cacaopoeder.
Bron: Foodies