Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 15 minuten, oventijd 80 minuten
Ingrediënten
4 grote kruimige aardappels, 800 g
2 volle el boter, op kamertemperatuur
2 eierdooiers
2 volle el crème fraîche
nootmuskaat
pureeknijper
Bereiden: (15 minuten, oven 1 uur en 20 minuten) Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de aardappels op een bakplaat en prik ze rondom in. Pof de aardappels in 1 uur gaar. Halveer de aardappels, leeg de hete aardappels met en doek in je hand en schep met een lepel de aardappel uit de schil. Stamp, knijp of draai de hete aardappels fijn en schep het kruim in een pan. Voeg op vuur de boter en de eierdooies toe en roer stevig door de puree zodat hij luchtig wordt maar niet te heet. Klop de crème fraîche erdoor en verwarm de puree. Beng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep de puree in 4 ovenbestendige schaaltjes. Laat afkoelen.
Verlaag de temperatuur van de oven tot 175 graden en warm de puree in 20 minuten op.
Bron: Delicious