woensdag 2 januari 2013

Garnalensalade

Recept voor 8 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten
2 takjes koriander
2 teentjes knoflook
24 grote garnalen, gepeld, zonder kop
2 el olie
sap van 1 citroen
2 rode uien, in dunne ringen
4 rijpe avocado's
4 el olijfolie
zout en peper
200 ml crème fraîche
2 tl paprikapoeder

Bereiden
Hak de korianderblaadjes grof. Pel en snipper de knoflook. Halveer de garnalen over de lengte. Verhit de olie in en pan en bak de garnalen en de knoflook ca. 1 minuut op  hoog vuur in. Blus af met de helft van het citroensap en meng er de koriander doorheen. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
Snijd het vruchtvlees van de avocado's in plakken en besprenkel met de rest van het citroensap.
Meng de garnalen voorzichtig met de avocado,uien en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en maak stapeltjes op de borden. Schep op ieder bord wat crème fraîche naast de garnalen. Bestrooi de crème fraîche met peper, zout en paprikapoeder.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...