zondag 20 januari 2013

Witte chocoladebavarois met cranberrysaus

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten
4 blaadjes gelatine
100 g witte chocolade, in stukjes
250 ml slagroom
50 g suiker
2 el sinaasappel of amandellikeur
200 ml blanke vla
blaadje munt of kerstchocolade
350 g verse cranberry's
200 g suiker
25 ml water
25 ml crème de cassis
4 puddingvormpje of timbaaltjes, inhoud 125-200 ml

Bereiden
Week de gelatine in koud water. Smelt de chocolade met 50 ml slagroom au bainmarie of 1 minuut in de magnetron op 400 Watt. Klop de rest van de slagroom met de suiker stijf. Verwarm de likeur. Knijp de gelatine uit en los deze op in de likeur. Schep de likeur en de afgekoelde gesmolten chocolade door de vla. Spatel de slagroom erdoor. Spoel de vormpjes om met water en schep het chocolade-roommengsel erin. Laat de desserts minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Kook voor de saus de cranberry's met suiker en water zachtjes 10 minuten. Pureer de cranberry’s met de bessenjenever of crème de cassis en zet de saus in de koelkast.
Stort de bavarois op borden. Schep de saus eromheen en garneer met munt of kerstchocolade.

Bron: Boodschappen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...