Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
3 el zonnebloemolie
3 eieren, losgeroerd
2 kleine rode pepers, zaadjes verwijderd, fijngesneden
6 bosuitjes, in dunne reepjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
400 g gepelde rauwe garnalen, staartjes eraan
200 g rijst, gaargekookt
80 ml sojasaus
1 tl sesamolie
2 el zoete chilisaus
120 g diepvriesdoperwten
korianderblaadjes
Bereiden
Verhit 1 el zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de eieren eraan toe en roer ze 1-2 minuten tot ze licht stollen. Schep dit op een bord en zet apart.
Voeg de rest van de olie toe en roerbak de rode peper, bosui en knoflook 1 minuut. Voeg de garnalen toe en roerbak 2-3 minuten tot ze roze zijn. Voeg het roerei, de gare rijst, sojasaus, sesamolie, chilisaus en doperwten toe en roerbak 2-3 minuten of tot alles is doorgewarmd. Bestrooi met korianderblaadjes en geef er eventueel limoenpartjes bij.
Bron: Delicious