Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 40 minuten, wachttijd 30 minuten
Ingrediënten
400 g wortels, in plakjes
1 blik kikkererwten 400 g, afgespoeld
3 el fijngesneden korianderblad
1/2 el korianderpoeder
1/2 el komijnpoeder
1 klein ei, losgeroerd
1/2 - 1 el harissa of sambal
150 g magere Griekse yoghurt
1 el olijfolie
Bereiden
Kook de wortel in 20 min gaar in kokend water met zout. Giet af en laat de wortel even droog stomen op laag vuur. Voeg de kikkererwten toe en prak ze samen grof. Doe de puree over in een kom en laat iets afkoelen. Meng het korianderblad en poeder, de komijn, het ei en wat zout en peper erdoor. Draai er 8 balletjes van en laat ze zeker 30 minuten opstijven in de koelkast. Roer naar smaak harissa of sambal met een beetje zout in een spiraal door de yoghurt en zet apart.
Verhit de olie een grote pan met antiaanbaklaag op matig vuur. Druk de wortelballetjes licht tot koekjes en bak ze 2-3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en door en door warm zijn. Serveer ze met de harissayoghurt. Serveer er waterkers bij aangemaakt met olie, azijn, peper en zout.
Bron: Delicious